2015. február 14., szombat

Torna, étrend, tippek

Mint szerintem mindenki más, úgy én is amikor megkaptam a bbg 1.0 csak néztem áh! Majd hétfőn és elkezdem és micsoda kockás has és kerek fenék lesz ebből. Áh! csak 12 hét? Ugyan már! Aztán az első hét után már a halálomon voltam! :D

No de! Ne szaladjunk ennyire előre!
A feladatok két oszlopra vannak osztva. Mindezt úgy kell megcsinálnunk, hogy 7 percen belül végezzünk 1 oszloppal. Ezután min.1 max. 2 perc pihi és jöhet a második oszlop, amit szintén 7 percen belül teljesítsünk! Majd előröl még egyszer ugyanígy az egészet! :)
Az első héten egy viszonylag egyszerű edzés sorozattal találjuk szemben magunk ami azonban az út felénél már igen-igen gyilkosan tud hatni :D 
Mellékesen a torna elején, szerintem mindenképpen maximum 2kg súlyzóval kezdjük, ezt a kár a következő héten emelhetjük is de semmiféle képen ne vágjunk bele nagy súlyokkal. Aztán persze már az 5-6 hét küröl már egy 5kgos súlyzóval lehet bátran dolgozgatni!!!


Az étrendről:
Először is szeretnék idézni az egyik helyi edzőnktől:
„Minél izmosabb vagy, annál több zsírt égetsz!” A túl szigorú diéta gyors súly csökkenést okoz, ám ennek nagy része könnyen lehet izom. Ez nem a legjobb mód a fogyásra. Miután a nők izom tömege kisebb, mint a férfiaké, az extrém diéta sokkal károsabb a női fizikumra. Ha nagyon visszaveszed a kalória bevitelt, az nagy mértékben lecsökkenti az energiát és a tested gyenge lesz. 1 kg-nál nagyobb súly vesztése egy héten azt jelenti, hogy nagy mennyiségű izmot is veszítesz a zsír mellett. Súlyzós edzéssel és mérsékelt diétával (tiszta étkezés) nagyszerű eredményt tudsz elérni.”  

"A régiek tudták, mint beszélnek: Reggelizz, mint a király, ebédelj, mint a polgár, vacsorázz, mint a koldus! Ma is ez lehet a kiegyensúlyozott táplálkozás alapja. A teljes értékű reggeli tartalmazza, amire a szervezetnek a nap folyamán szüksége lehet. Nem szabad elhagyni a reggelit, az tölt fel energiával, ha nem reggelizel, később olyan éhes leszel, hogy csak tömöd magad! Sőt, van aki úgy gondolja, ha nem reggelizett, netán nem is ebédelt annyit ehet vacsorára, amennyit csak akar, na ez a legnagyobb tévhitek egyike!"
Tipp a tökéletes reggelire:  natúr zabpehely natúr joghurttal gyümölcsökkel ízesítve
Tipp ebédre:Alapanyagok: sovány húsok, hal, zöldségek, köret zöldség, ill. rizs ( főleg barna ), saláták"

Köszi Kriszta! :)


Haladjunk tovább, mivel a torna elejére rengeteg tanács és ötlet le van írva így nem szeretnék túl mélyen belemenni azért ebbe, hisz minden le van írva oda egyben!



Ami viszont megkapta a szemem az a gyakorlatok részletes leírás valamint a bemelegítés és nyújtás!
Nem győzi egy edző sem hajtogatni ezek fontosságát, ezért kedves bbg csajok! TI SE FELEJTSÉTEK EL!

És egy kis személyes: most végeztem harmadik héttel, a változás még nem annyira feltűnő, de már így is én látok valamit! :) 




xoxo
Szoszi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése