2015. február 20., péntek

Motiváció

Sajnos egyikünknek sincsen tömérdek ideje maximum az a fél óra- óra ami idő alatt vagy tornázunk vagy futunk vagy csak fekszünk és bámulunk ki a fejünkből.

Emellett természetes a "minden nap minimum egy bejegyzések egy blogon" olyan, mint hogy Hamupipőke az üveg cipőjét várta vissza...pff.. : D Hazugság : D


Szóval a mai napra egy kis tájékoztató szerűséggel mivel az egyik baratnőm a minap egy teljesen jogos kérdést tett fel és úgy gondoltam ez másban is felmerülhetett :)

A kérdés így hangzott: "Mit csináljak ha én már fogyni nem szeretnék csak izmosodni én akkor is csinálhatom is?" 

Noss igen, vékony lánykáink, igen! Ti is csinálhatjátok ezt a programot mind amellett, hogy ti már elértétek azokat a körcentiket és már csak a formásodásra hajtotok, mint mi akik egyszerre akarnak mindent!

Legjobb leírás a http://shop.builder.hu/ oldalon található, mégpedig a következő:

Milyen a testtípusod?

 A három kategória között nincsenek éles határok, a legtöbb ember alkatában keverednek az alaptípusok.

Ektomorf:

Az ektomorf alkatú ember természeténél fogva vékony. Vékony csontozatú, ő az, aki tipikusan azt eszik, amit akar, nagyon nehezen hízik. Nekik van a legkevesebb szükségük a kardió edzésekre. Kettő is bőven elég lehet. A megfelelő regeneráció és izomépítés érdekében akár időszakosan el is hagyható a kardió edzés, bár néha a keringési rendszer megfelelő működése és hosszú távú egészsége érdekében szükséges beiktatni.

Endomorf:

Az endomorf az ektomorf tökéletes ellentéte. Tipikusan kövér, könnyen hízik és nehezen fogy le. Ettől függetlenül könnyebben épít izomzatot, mint egy ektomorf alkatú ember.
Az endomorf alkatúaknak több kardióra van szükségük. Legalább háromszor érdemes egy héten, de akár ötször is mehet a kardió edzés. Az endomorf alkatú ember nagyon könnyen hízik, így a táplálkozására különös figyelmet kell szentelnie és emellett végezni a megfelelő mennyiségű kardió edzést.

Mezomorf

A mezomorf a legszerencsésebb alkat, természeténél fogva izmos. Széles vállak, keskeny csípő jellemző rájuk, könnyen építenek izmot és könnyen is fogynak. A zsírvesztéshez elég akár 1-2 kardió edzés hetente. Könnyedén megtartják az izmukat a szálkásítás idején is és az izomépítés is könnyebben megy nekik, mint a másik két csoportba tartozóknál.






Véleményem és eddigi tapasztalataim szerint Kayla egy olyan endszert alkotott meg szamunkra mivel nem csak fogyni, hanem eg bizonyos súly tartása mellett formasodni lehet már csak, nincs koplalás, itt senki sem anorexiás... be healthy, not skinny :)


Vegül pedig csak hogy ti is lássátok milyen is az amikor egy vékony lány bbg lány :





 Összegezve tehát, vékony lánykáink, az hogy tornáztok nem egyenlő azzal hogy tovább fogytok és a téveszme hogy a kardiót kerülni kell borzasztó nagy hiba. Igenis kell csak más mértékbe mint például egy olyan lánynak akinek a formásodás mellett a fogyásra is szüksége van. Természetesen ezeket nem kell számolgatnunk ha kayla edzés tervét csináljuk, tökéletesen an kombinálva a kardió az izom fejlesztő gyakorlatokkal. Hmm... finoman megsúgom akik a kondi termet sem utasítják vissza mindemellett...stb ;) 


xoxo
Szoszi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése